Heti aluksi: Helsingin Poliisilaulajat on amatöörikuoro, jonka kaikki laulajat ovat ihan tavallisia mieskuorolaulun harrastajia. Laulajaksi pyrkivänkään ei siis välttämättä tarvitse olla suihkussa laulajaa kummempi. Riittää, kun on sävelkorvaa sekä halu laulaa ja olla mukana mukavan harrastuksen parissa. On kuitenkin korostettava, että kuorolaulu on nimensä mukaan ryhmälaulua, eikä soololaulu ole yleensä erityisen suotavaa…

Kuoron ohjelmisto koostuu musiikin alueen laidasta laitaan, joten esiinnymme myös hyvin erilaisissa tilanteissa ja tilaisuuksissa. Tämä tarjoaa laulajille myös monenlaisia mukavia kokemuksia, joskus jopa tilanteeseen sopivia performansseja kuten esimerkiksi poikavoimistelua, kuten alla oleva kuva todistaa.

Sinun ei tarvitse olla töissä Helsingissä tai edes pääkaupunkiseudulla. Mikäli vain jaksat ja haluat käydä harjoituksissa ja keikoilla kauempaakin, olet tervetullut joukkoon.

Ota yhteyttä kuoroon tai tule suoraan mukaan harjoituksiin vaikka kesken laulukauden kuulostelemaan ja tutustumaan toimintaamme! Voit halutessasi saman tien kokeilla laulamista jonkin äänen mukana tai vain kuunnella. Koelaulun voit suorittaa saman tien tai myöhemmin. Siinä yhteydessä saat samalla tietää, mihin ääneen sinut sijoitetaan ja sitten oletkin jo mukana.

Toiminta ei ole pelkkää laulamista. Hyvää suoritusta voi aina hieman juhlistaa …

Antti-maskotti liittyi kuoroon vuonna 1950. Antin poliisiasu on saatu poliisin varusvarikolta ja erilaiset pinssit lukuisilta kuoromatkoilta koti- ja ulkomailla. On Antti iän karttuessa joutunut turvautumaan nukkesairaalan hoitoonkin, mutta se ei menoa ole haitannut.